Kthimi i LPS-së

Dhjetor 8, 2021

Studentët, prindërit, edukatorët, stafi, anëtarët e komunitetit dhe miqtë e Shkollave Publike Lawrence:

Ne jemi të ngazëllyer të ndajmë përparimin që Shkollat ​​Publike Lawrence (LPS) kanë bërë që nga fillimi i planit të rikthimit të distriktit 9 vjet më parë. Gjatë viteve të fundit, komuniteti Lawrence ka përballuar shumë fatkeqësi, nga shpërthimet e gazit në 2018 deri te ndikimi i pandemisë COVID-19. Por komuniteti po del nga këto sfida më i fortë, më i bashkuar dhe më i përkushtuar ndaj mirëqenies akademike dhe sociale të studentëve të tij. Sot, Lawrence vazhdon të jetë i pasur me diversitet, histori dhe qëndrueshmëri.

Në thelb të planit origjinal ishte besimi i fortë se të gjithë studentët e Lawrence meritojnë arsimin më cilësor. Ne vazhdojmë të kemi besim se strategjitë e përshkruara në këtë plan do të rezultojnë në përfitime dhe arritje të rëndësishme për këtë komunitet. Në të gjithë qarkun, fryma e optimizmit dhe e bashkëpunimit që ndezi përpjekjet fillestare të kthesës mbetet e qëndrueshme. Lawrence vazhdon të zbatojë modelin e distriktit të quajtur "arkitekturë e hapur" që fuqizon drejtorët, mësuesit dhe familjet për të krijuar programe shkollore të përshtatura për nevojat e nxënësve të tyre dhe Aleanca Lawrence për Arsimin (LAE) ka sjellë një fokus të fortë në angazhimin e komunitetit dhe qeverisje të qëndrueshme.

Shoqëruese e kësaj letre është plani i ripërtërirë i kthesës për LPS me fokus të vazhdueshëm në Katër Shtyllat e përcaktuara në planin origjinal:

  1. Standardet rigoroze: Krijimi i kurrikulave dhe vlerësimeve rigoroze, të bazuara në standarde
  2. Mundësi pasurimi me cilësi të lartë: Krijimi i mundësive që studentët të marrin pjesë në aktivitete të tilla si teatri muzikor, kërcimi në hap dhe atletika
  3. Mendësia: Nxitjen e vlerës së punës së palodhur dhe një mentaliteti të rritjes tek studentët tanë
  4. Mendim kritik: Sigurimi që aftësitë e të menduarit të nivelit më të lartë janë të ngulitura në mësimet në klasë

Ne kemi përfshirë përditësime që përshkruajnë fushat në të cilat LPS ka bërë progres deri më sot dhe kemi dhënë detaje në lidhje me zbatimin e planit të rikthimit në vijim. Përditësimet jepen me tekst të theksuar përgjatë planit. Edhe një herë, ky plan do të shërbejë si udhërrëfyesi ynë për vitet e ardhshme dhe ne do të vazhdojmë të kemi nevojë për mbështetjen tuaj për ta zbatuar atë në mënyrë efektive.

Misioni ynë është po aq urgjent sa ishte kur filloi pranimi. Por duke punuar së bashku, ne jemi në një pozicion më të fortë se kurrë për ta parë atë.

 

Më poshtë është një listë e dokumenteve që lidhen me planin e rikthimit.