Parashkollor (Para-K - Kopsht fëmijësh)

kohë Aktivitet
7: 00-8: 00 Koha e mëngjesit
8:00 - 10:00 Loja dhe aktivitetet
https://pbskids.org/learn/
https://www.schools.nyc.gov/learning-at-home/activities-for-students/early-childhood
10:10 - 30:XNUMX Rostiçeri i shëndetshëm
10:30 - 11:XNUMX Dëgjoni një histori në internet
11:11 - 30:XNUMX Le të lëvizim: Luaj jashtë, kërcejë, lëvizje, joga
12:12 - 30:XNUMX Koha e drekës
12:30 - 2:00 Koha e qetë (dremitje, pushim)
2: 00-2: 30 Snack i shëndetshëm
2: 30-4: 00 Le të lëvizim: Luajmë jashtë, kërcejmë, lëvizim
4: 00-5: 00 Luaj: ndërto, krijo, libra
5: 00 Darkë
6: 30-7: 00 Koha e banjës, larja e dhëmbëve, historia dhe shtrati

 

Nota 1-2

kohë Aktivitet
8am - 9am Mëngjesi/Bëhu gati (Po. Ndrysho nga PJ-të)
9 e mëngjesit - 9:30 e mëngjesit Math
Le të fillojmë fuqishëm me disa trajnime serioze të trurit në matematikë. Mos harroni se truri juaj është si një muskul, sa më shumë ta përdorni aq më i fortë bëhet!
9:30 - 10:XNUMX Koha e pushimit - Luaj, vizato, krijo!
10:10 - 30:XNUMX Lexim koha. Idealisht, kjo do të ishte koha për të lexuar pranë një prindi ose vëllai ose vëllai. Nëse nxënësit janë gati, ata mund të lexojnë vetë.
10:30 - 11:XNUMX Pushim. Idealisht vraponi dhe luani. Hani një meze të lehtë.
11:11 - 30:XNUMX Shkrim praktikë
Shkruani dhe ilustroni një histori për dikë që ka një aventurë qesharake.
12:12 - 30:XNUMX Dreka - Dëgjoni një podcast edukativ!
Përpjekje Wow në botë! Nëse ju pëlqen shkenca, Podcast i tregimeve or Rrethi i rrumbullakët për të dëgjuar një histori, ose Bukë petë për të mësuar rreth muzikës!
12:30 - 1:XNUMX Shkencë
1:1 - 15:XNUMX Pushim.
1:15 - 2:XNUMX pasurim
2 pasdite - 7 pasdite Relaksohuni, luani, kaloni kohë me familjen.
7-8pm Dritat fiken, koha për të fjetur!

 

Klasat 3 - 5

kohë Aktivitet
8am - 9am Mëngjesi/Bëhuni gati për një ditë të mrekullueshme! Dhe po, ndryshoni nga PJ :)
Punët e shtëpisë, krevat grimi etj.
9 e mëngjesit - 9:30 e mëngjesit Math
Le të fillojmë fuqishëm me disa trajnime serioze të trurit në matematikë. Mos harroni se truri juaj është si një muskul, sa më shumë ta përdorni aq më i fortë bëhet!
9:30 - 10:XNUMX Luaj. Bëj që zemra të pompohet.
10:10 - 30:XNUMX Lexim koha. Idealisht, kjo do të ishte koha për të lexuar pranë një prindi ose vëllai ose vëllai. Nëse nxënësit janë gati, ata mund të lexojnë vetë.
10:30 - 11:XNUMX Studimet Sociale
11:11 - 20:XNUMX Pushim/shëtitje/luaj. Përpiquni ta bëni atë zemër të pompojë përsëri!
11:20 - 12:XNUMX Gazetari / Shkrimi.
12:12 - 30:XNUMX Dreka - Dëgjoni një podcast edukativ!
Përpjekje Brains On! Nëse ju pëlqen shkenca, Përgjithmonë më parë nëse ju pëlqen historia, ose Historia e Piratëve për të dëgjuar histori qesharake të shkruara nga fëmijët.
12:30 - 1:XNUMX Shkencë
1:1 - 15:XNUMX Pushim
1:15 - 2:XNUMX pasurim
Kompjuterët e programimit mund të jenë shumë më argëtues dhe kreativ sesa mund ta imagjinonit ndonjëherë.
2 pasdite - 8 pasdite Relaksohuni, punoni për diçka që ju pëlqen, kohë me familjen.
8-9pm Dritat fiken, koha për të fjetur!

 

Notat 6-8

kohë Aktivitet
8am - 9am Zgjohuni, rregulloni shtratin tuaj, hani mëngjes dhe përgatituni për një ditë të mrekullueshme! Dhe po, ndryshoni nga PJ :)
9 e mëngjesit - 9:45 e mëngjesit Math
Le të fillojmë fuqishëm me disa trajnime serioze të trurit në matematikë. Mos harroni se truri juaj është si një muskul, sa më shumë ta përdorni aq më i fortë bëhet!
9:45 - 10:XNUMX Pushim. Behu aktiv. Ndoshta 15 minuta Yoga me Adrien
10:10 - 45:XNUMX Studimet Sociale
10:45 - 11:XNUMX Pushim. YouTube JustDance/stërvitje.
11am - 12pm Arte gjuhesore
12:12 - 30:XNUMX Dreka - Dëgjoni një podcast edukativ!
Përpjekje RadioLab Nëse ju pëlqen shkenca, Përgjithmonë më parë nëse ju pëlqen historia, ose Tregime të natës së mirë për vajzat rebele nëse ju pëlqejnë biografitë
12:30 pasdite - 1:15 pasdite Shkencë
1:15 pasdite - 1:30 pasdite Ec/pushim
1:30 pasdite - 2:30 pasdite Pasurimi:
Code.org - Kodimi për fëmijë (Angry Birds, Star Wars, i ngrirë dhe me shume ).
3:30 - 9:XNUMX Relaksohuni, punoni për diçka që ju pëlqen, kohë me familjen.
9-10pm Dritat fiken, koha për të fjetur!

 

Notat 9-12

kohë Aktivitet
8am - 9am Zgjohuni, rregulloni shtratin tuaj, hani mëngjes dhe përgatituni për një ditë të mrekullueshme! Dhe po, ndryshoni nga PJ :)
9am - 10am Math
10 e mëngjesit - 10:15 e mëngjesit Pushim - Youtube JustDance/stërvitje Ndoshta "> 15 minuta Yoga me Adrienën?
10:15 - 11:XNUMX Shkencë
11 e mëngjesit - 11:15 e mëngjesit Pushim
11:15 - 12:XNUMX Studimet Sociale
12:12 - 30:XNUMX Dreka - Dëgjoni një podcast edukativ! Provoni Kjo American Life Nëse ju pëlqen tregimi, ose RadioLab or E Premte e Shkencës nëse ju pëlqen shkenca!
12:30 pasdite - 1:30 pasdite Arte gjuhesore
2:2 - 30:XNUMX Pushim. Ndoshta a meditimi i udhëhequr?
2:30 pasdite - 3:30 pasdite pasurim
3:30 - 11:XNUMX Relaksohuni, punoni me pasionet, kohë me familjen.
11pm Dritat fiken, koha për të fjetur!

 

Përshtatur nga Akademia Khan - Oraret për mbylljen e shkollës